Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Ostatkowe podróże licealistów Broniewskiego w krainę smaku


Wspaniała podróż dedykowana potrawom z Anglii, Francji, Niemiec i Rosji przeniosła nas w świat pełen aromatów i wyszukanych smaków. Można było spróbować ziemniaczaną sałatkę niemiecką, Sachertorte (tort),pikantne kiełbaski curry i tradycyjne strucle jabłkowe. Kuchnia angielska kusiła naleśnikami, ciastem marchewkowym, oponkami, rogalikami, ciastem brownie i tostami z masłem orzechowym. Francuskie sery, croissanty, tarty ze szpinakiem, warzywami, jabłkami i wiśniami tworzyły niesamowitą ucztę dla oczu i kubków smakowych. Natomiast rosyjskie pielmieni, pierożki, bliny, barszcz i ciasta naszpikowane bakaliami już od wejścia zachęcały swym aromatem do skosztowania i poznania smaków nie tylko potraw europejskich ale również azjatyckich. To przyjemne dla wszystkich spotkanie na długo pozostanie w pamięci, a może nawet stanie się motywacją do wypróbowania przepisów i podróży do krajów europejskich, gdzie można będzie doskonalić języki obce, podążając za wyśmienitymi smakami.

  • dj1
  • dj2
  • dj3
  • dj4
  • dj5
  • dj6
  • dj7
  • kf21
  • kf22
  • kf23
  • kf24
  • kf25
  • kf26
  • kf27
  • kf28
  • kf29
  • kf30
  • kf31